01.08.2010

Stevia, det sunne sukker!

Stevia Rebaudiana, er 70 og 400 ganger søtere enn sukker. Sunt og helt naturlig, og har i motsetning til sukker og kunstige søtstoffer, ingen bivirkninger!

Foruten dette har glykemiske indeks på 0, som innebærer 0 kalorier og påvirker ikke blodsukkeret. Fint for diabetikere, ADHD, overvektige og menneser med Føllings sykdom. 0 hull i tennene. .Stevia kan ha positiv effekt for dem som lider av høyt blodtrykk, diabetes, tannråte, overvekt, kronisk soppinfeksjon og migrene..!!

Næringsinnhold: krom, mangan, kalum, selen, silisium, jern , niacin, fosfor, riboflavin, tiamin, vitamin C, A og sink.

Stevia brukes i Japan, Brasil, Mexico, Malaysia, Kina, Argentina og Korea, foruten at det er blitt brukt i flere hundre år av indianerene i Mellom-Amerika, Indianerne har brukt det i uten dokumenterte bivirkninger!
 
Hvorfor brukes ikke stevia i stedet for sukker? Foruten at stevia ikke inneholder energi og dermed ikke egner seg i gjærbakst uten tilsetning av sukker, er det ingen grunn til at man ikke skulle bruke stevia, i det minste som et sunt tilskudd ved siden av vanlig sukker.

Funnet på nettet:

URTENS EGENSKAPER OG VIRKNING
Stevia er et naturlig søtstoff som kan erstatte sukker eller kunstige søtningsstoffer i en rekke matvarer og drikkevarer. Stoffet demper søthungeren, virker blodsukkersenkende, styrkende, antibakterielt og urindrivende.

URTEN KAN BRUKES VED FØLGENDE HELSEPLAGER / SYKDOMMER
Kan brukes når man ønsker å redusere mengden sukker i mat og drikke, men samtidig beholde søtsmaken. Stevia er vist å motvirke tannråte, tretthet, høyt blodtrykk, diabetes, overvekt, nedsatt bukspyttkjertelfunksjon, hjerteklapp og sug etter alkohol, tobakk og andre stimuli.

6 kommentarer:

  1. Anonym8.8.10

    Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

    SvarSlett
  2. Anonym31.1.11

    hvor får man tak i stevia?

    SvarSlett
  3. Jeg kommer til å ha avleggere til våren. Ellers må du se på nettet. Kom tilbake igjen da om du ikke skulle finne noen.!! ;)

    SvarSlett
  4. Beklager, var visst innlogget som Lulla cc. ;)

    SvarSlett
  5. Jeg skal lage mange stiklinger nå. Her er jeg på fb. Send meg en p,melding der. Så snakkes vi :)

    https://www.facebook.com/home.php#!/profile.php?id=607766049

    kimbente@online.no

    SvarSlett
  6. Anonym11.9.12

    Kjøp stevia fra et norsk firma her: www.steviasukker.com

    SvarSlett