Funnet på nettet:
Tradisjonell bruk av stevia
Bladene på stevia har vært kjent og brukt av Guarani-indianerne i Paraguay i århundrer som en urt som kunne søte opp bitre drikker, for eksempel maté. Planten er også kalt "sugar grass". Den tradisjonelle måten å anvende stevia på er å la et par blad få trekke sammen med andre urter i en urtete, og bare ett til to blad er nok til å dekke søtbehovet for de fleste. Alternativt kan bladene trekke i kokende vann i ti minutter før de siles fra, og så kan vannet brukes som et søtningsmiddel.
Det vil heller ikke fungere som næringsstoff for bakterier og gjærsopper i fordøyelsessystemet.
Det kan hjelpe med å stille søthungeren uten å forandre blodsukkerverdiene eller tilføre ekstra kilo til kroppsvekten.
Stevia ved ubalanser i blodsukkeret
For personer som lider av diabetes, for høyt blodsukker, høyt blodtrykk, overvekt eller kronisk soppinfeksjon, vil stevia være det ideelle søtningsmidlet.
Stevia har vist seg å motvirke tannråte, tretthet, høyt blodtrykk, diabetes, overvekt, nedsatt bukspyttkjertelfunksjon, hjerteklapp og sug etter alkohol, tobakk og andre stimuli.
http://www.rolv.no/urtemedisin/artikler/stev_reb/art1.htm
http://bio.kuleuven.be/biofys/ESC/English/ESC.htm
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar